Penészmentesítés ózongenerátorral?

 

Itt van a leghatékonyabb megoldás a penész ellen, egyszerű használni, mégis kevesen ismerik az ózongenerátort, mint terméket. Mi ennek az oka?

 

A penész megjelenése után a legtöbb felhasználó elsőként a falra spriccelhető vegyszerek segítségével próbálja megoldani a problémáját. Ha ez nem válik be (márpedig az esetek nagy részében nem nyújt megfelelő megoldást), akkor következnek a különböző párátlanítók. Sajnos a legtöbbször ez sem fűzi be a hozzá fűzött reményeket.

Az ózongenerátor népszerűsége napról napra növekszik. Az előző módszerekhez képest valamennyivel drágább, azonban ez egyszeri beruházásnak tekinthető. Sokan azonban nem szeretnének 10 ezer forintnál nagyobb összeget áldozni erre, mondván ez “csak penész”. A penész egészségügyi hatásait nem részleteznénk,  a legtöbben tudják milyen borzasztó következményekkel járhat a spórák hosszútávú belégzése.

Sokan meglepődve és kétkedve fogadják a tényt, hogy egy ózongenerátor árának többszörösét is elkölthetik évek/évtizedek múlva saját vagy családjuk egészségének helyreállítása érdekében. Felméréseink alapján mielőtt a Vásárlóink ránk találtak, már átlagosan 110 ezer forintot elköltöttek (eredménytelenül) a penész megszüntetésére.

Az egészségtudatosság egyre nagyobb teret nyer hazánkban is, emiatt feltörekvő terméknek számít az ózongenerátor.

Az már csak hab a tortán, hogy az ózongenerátor a penészirtás mellett levegőtisztításra is használható. Klíma szagtalanításra (lakossági és gépjármű klíma) is bevethető.

 

Jó, de mi az az ózon? Egyáltalán hogyan kell ezt a készüléket használni?

 

Az ózon az egyik legerősebb oxidálószer a világon, kb. 3000-szer hatékonyabb a hatása a klórénál. Gáz halmazállapota miatt gyakorlatilag bárhova eljut a kezelt területen. Ha az ózon gáz találkozik egy penészspórával, egyszerűen elpusztítja azt.

Az ózongenerátor használata egyszerű, csupán a penésszel fertőzött helyiségben kell elhelyezni és bekapcsolni a készüléket. Általában 30-60 perc elegendő egy helyiségnél.  A kezelés végeztével a penész porózussá válik, ami letörölhető a falról.  A kezelés ideje alatt és az azt követő 30 percben nem szabad élőlénynek a kezelt helyiségben tartózkodni. Ajtókat, ablakokat a kezelés idejére be kell csukni. Ezután a terület egy alapos szellőztetés után újra használatba vehető. Vastagabb penészréteg esetén szükség lehet a kezelés megismétlésére. A penész újbóli kialakulásának megelőzése érdekében ajánlott rendszeresen (hetente 1-2-szer) használni a készüléket.

Mint a legtöbb termékből, ózongenerátorból is sok féle található az interneten. Itt viszont nagyon résen kell lenni! Az elköltött pénz könnyen kidobott pénzzé válhat. A penész ugyanis a nagy páratartalom miatt jön létre, az ózongenerátorok többségének viszont hatalmas ellensége a pára. A mi termékeink fejlesztésénél különösen nagy figyelmet fordítottunk a penészmentesítésre. Különböző technológia megoldásokkal elértük, hogy készülékeink párás környezetben is stabilan működjenek.  Ózongenerátorainkban található ipari ventilátorok hatalmas légmennyiséget képesek szállítani, így a párás környezet nem akadály az ózongenerátoroknak.