Penészmentesítés

Vizes helyiségekben, pincékben és egyéb helyeken előforduló penész hatékony elpusztítása.

Levegő tisztítás

Lakóépületekben, gazdasági épületekben, vendéglátóipari egységekben, orvosi rendelőkben előforduló kellemetlen szagok megszüntetése (pl. cigarettafüst szaga) és a levegő tisztítása.

Klíma szagtalanítás

Lakossági klímák gombamentesítése, szagtalanítása.

Gépjármű

Gépjárművek belterének szagtalanítása.

A lakás vagy fertőtlenítendő terület felosztása ózonkezeléshez

Vegyük figyelembe, hogy ajtókkal elválasztott helyiségeket külön-külön érdemes kezelni, így ha pl. ha a nappalink nincs 60m² egybefüggő területen, akkor érdemes külön külön elindítani a fertőtlenítést

Ha jelentősen alacsonyabb vagy magasabb helyiséget fertőtlenítünk, akkor ugyancsak a használati utasításhoz kell nyúlnunk, hiszen a táblázat tartalmazza a légköbméterre vonatkozó idő beállítási javaslatokat is, így csak annyi a teendőnk, hogy a helyiség méretét összeszorozzuk – szélesség x hosszúság x magasság -, így az eredeti adatokkal méterben számolva megkapjuk a szoba, terem térfogatát köbméterben (m³), és már meg is nézhetjük a hozzá tartozó kezelési időt. Ennyire egyszerű!

 
Ózongenerátor használata, kezelési idő táblázat a beállításhoz a Silver 4000 használati utasításából.

A táblázatból jól látható, hogy az adott készülékkel 24m² területet 60 perc alatt,
39m²-t 100 perc alatt fertőtleníthetünk.

Ne felejtsd,  45 percet várni kell a térbe lépés előtt az ózonkezelés időtartam lejártát követően, hogy az aktív oxigén – ózon – le tudjon bomlani. Ezután már biztonsággal bemehetünk szellőztetni a kezelésen átesett, sterilizált területre. Nincs szükség sem maszkra, sem védőruhára, más felszerelésre, csak a használati utasítás betartására.

Az ózon terelése ventilátorral – mire lehet jó?

Igazán nagy, vagy zegzugos terület kezelése alkalmával használhatunk háztartási ventilátort az ózongenerátoros kezelés során, segítve a légmozgást, hogy a helyiség minden pontjára eljusson az ózon a fertőtlenítés, szagtalanítás érdekében. Ventilátornak bármely háztartási légfúvó alkalmas. Így mindenhová behatolhat a fertőtlenítő ózon.

Az ózongenerátorhoz tartozó használati utasítás mindig az adott készülék képességei fényében kalkulált kapacitást veszi figyelembe a fertőtlenítéshez szükséges koncentráció eléréséhez, így a táblázatok és útmutatók egyediek, nem univerzálisak. Ezt vedd mindig figyelembe!

Mi a helyzet az autó fertőtlenítéssel?

Gépkocsi ózonos fertőtlenítésére az ajánlott időtartam például  15-30 perc miközben a gépkocsi ventilátorát a legmagasabb fokozatra állítjuk és belső keringetésre kapcsoljuk a szellőző rendszert. A klímát nem szükséges bekapcsolni.

 

Titkos tippünk: Az kezelés annál hatékonyabb, minél kisebb a páratartalom. Szellőztess ki alaposan a használat előtt is, így csökkentve a páratartalmat! Ha nagyon hideg van a helyiségben, fűtsd fel egy olajradiátorral vagy elektromos melegítővel legalább 20°C-ra, hogy még hatékonyabban működjön készüléked a csökkent relatív páratartalomban!

A mobil és ipari készülékek egyik legfontosabb felhasználási területe a szagtalanítás. Az erős, kellemetlen szagokat már az első alkalommal eltüntetheti az ózongenerátor, ha megszüntetjük a forrását. Akár füst szag, égett olaj, vagy beivódott cigarettafüst szagról legyen szó, nem marad nyoma. A káros baktériumok és vírusok ellen is rendkívül hatékony a vegyszer nélküli fertőtlenítést végző ózongenerátorok alkalmazása, hatékonyságát japán kutatók is igazolták a koronavírussal szemben

Ózonnal kezelt szagok rövid idő alatt eltűnnek, a szagok oxidálódnak, tiszta, friss levegő marad hátra, eső után illattal. 

A készülék elhelyezése

Az ózon gáz nehezebb a levegőnél, így lefelé törekszik. Helyezd egy magasabb pontra, például egy stabil háztartási létra felső platformjára, így könnyebben eloszlik a kezelés alatt az aktív oxigén a helyiségben és hatékonyabb lehet.